Ce te face campion

Publicat de : Alina Stanciu

Data: 13.06.2017

Ce te face campion

Exercitiul, repetarile, reevaluarile, concentrarea, parteneriatul si siguranta sunt elementele ce au stat in spatele victoriei echipajului Adrian Raspopa-Cosmin Diacu de la Raliul Aradului, competitie ce a avut loc in perioada 2-3 Iunie. Mereu ne-au placut oamenii care performeaza si ne-am recrutat in echipa doar colegi cu mentalitate de invingatori.  Raliul Aradului a fost un eveniment la care am stat cu sufletul la gura, dar in acelasi timp ne-am bucurat din plin de spectacol.

 

Citroen-ul DS3 R3 al echipajului Adrian Raspopa-Cosmin Diacu a ajuns cu cel mai bun timp la linia de sosire, la categoria 2 roti motrice, iar evenimentul nu a fost unul intamplator.

 

Victoria din Campionatul National de Raliuri Dunlop de la Raliul Aradului este a treia din acest stagiu competitional din tot atatea posibile.

 

Cea mai provocatoare proba a fost cea de la Frumuseni, prin prisma faptului ca era o proba de foarte mare viteza, unde provocarea era sa lasi masina sa curga la o viteza de 160-170km/h. In schimb, cea mai ofertanta a fost proba Nadas, unde era clar ca fiind cea mai lunga cu 21.90 km si cea mai tehnica dintre ele, aici se vor face cele mai mari diferente de concurs”, a spus Adrian Raspopa.

 

Cursa contra-cronometru, tensiunea, concentrarea si pregatirea corecta sunt punctele critice de congruenta ale universului motorsportului cu cele ale performantei din orice domeniu. 

 

“ Este un ritm de viata pe care mi l-am asumat inca de la inceput. Nu este la nivel de  hobby, este mai mult decat o pasiune, este un job. Si ca oricare, in orice domeniu cand vrea sa performeze, daruieste 100% din capacitati. In cazul meu, caut sa scot maxim din materialul de concurs pe care il avem, din bugetul alocat.

Acesta este si motivul pentru care cautam permanent parteneri noi si puternici, care sa genereze un confort material (buget) pentru a face totul ca la carte, cu teste permanente, pentru a lucra cu cei mai buni profesionisti din tara si din afara, intr-un cuvat, pentru a genera performanta.” – Adrian Raspopa.

 

Ca si in comunicare, unde momentul rezultatelor campaniei decide totul, si in Campionatul National de Raliuri clasamentele sunt determinate de timpii oficiali.

 

Semintele succesului sunt insa sadite cu mult inainte ca primele secunde sa inceapa sa se scurga pe cronometru.

 

Ca partener ADAMA, pe toata perioada competitionala, JustAD a luat parte alaturi de Adrian Raspopa-Cosmin Diacu la sesiunile de recunoasteri speciale, realizate cu o zi inainte de startul in Raliul Aradului.

 

Am descoperit ca aici se creeaza prima diferentiere intre un campion si locurile secunde. In cele cateva ore de recunoasteri speciale, totul se traduce sub forma de matematica pura in urmarirea si catalogarea coeficientilor de dificultate pentru fiecare viraj si portiune de traseu.

Pe baza acestor variabile si constante din ecuatia traseului, pilotul memoreaza toate detaliile unui traseu pe care apoi, in timpul cursei, il urmareste doar ascultand indicatiile copilotului. Aceasta pregatire intensa creeaza oportunitatea din timpul cursei de a avea sclipirea de geniu, acea intuitie de a raspunde si necunoscutelor inerente.

Momentul planificarii strategiei de traseu este cel in care nivelul de parteneriat intre pilot si copilot este pus la test si imbunatatit pana la perfectiune si ne-a adus aminte inca o data de cat de importanta este comunicarea si colaborarea eficienta pe tot parcursul desfasurarii unei campanii. 

 

Exact ca la aceste probe de raliu, si in comunicarea de brand este esentiala pregatirea din timp a campaniilor, astfel incat bresele de oportunitate sa fie exploatate la maximum.

 

Pregatirea si planificarea si-au aratat rolul critic pe parcursul spectaculosului traseu de macadam cu o lungime totala de 116.87 kilometri si impartit in noua probe speciale, stagii unde Citroen-ul DS3-R3 a facut fata extraordinar.

 

Echipajul Adrian Raspopa – Cosmin Diacu a avut un parcurs fara cusur, cu care nu putem decat sa ne mandrim si la care sa ne raportam.

 

Urmatoarea etapa va fi cea de la Raliul Bacaului (16-17 iunie), etapa de casa unde Adrian Raspopa va avea rol dublu - de organizator si de concurent.

 

“ Cand pregatesti o etapa de raliu, atat ca organizator cat si ca pilot, si o suprapui peste participarea cu 2 saptamani inainte la etapa Aradului, se creeaza un volum de munca si de dubla concentrare extraordinare.

Gestionarea situatiilor organizatorice de la Bacau, in timp ce concurezi la Arad au pus la incercare puterea mea multidisciplinara.

Pe de alta parte, Raliul Bacaului va fi cel mai dificil din acest an din prisma faptului ca, in saptamana de concurs, va trebui sa ma decuplez din postura de organizator, ramanand doar cu cea de pilot si asta necesită maxima concentrare.

Dar suntem bucurosi ca probele speciale de la Raliul Bacaului sunt ofertante, cu multe zone in care exista vizibilitate pe lungimi mari de traseu. Incercam sa imbinam cat mai multe elemente de show cu probe sportive, creand astfel un eveniment complet si complex. Va asteptam la Bacau pentru un eveniment total”, a spus Adrian Raspopa.

 

Ne-am intors cu siguranta incarcati de energie la birou si gata sa punem pe roti urmatoarele proiecte. Pilotii si copilotii nostri sunt pe pozitii, si mai inspirati ca oricand.

 

Va vom tine in continuare la curent pe pagina de Facebook cu intreg parcursul competitional al echipajului Adrian Raspopa-Cosmin Diacu, decorat in culorile ADAMA.